G Shock GBD-H1000 Sporcu Saati İncelemesi

Sporcu saatleri yaygınlaşıyor, insanlar çoğunlukla moda olduğu için kullansa da; daha bilinçli sporcu olmaya giden yolda her şey mübahtır. Nabız ölçümleri, Vo2Max ölçümleri, pace takibi, antrenman takibi ne yaptığımızı bilmesek bile bize faydalı olabiliyor, bu yüzden biz antrenörler mutluyuz. Hangimiz her şeyi bilerek spora başladık ki? Öte yandan Ağırsağlam takipçileri biraz daha derine inerek buradan en faydalı nasıl çıkabilir hesaplarken; bu yazımızda G Shock GBD-H1000 sporcu saatini inceleyelim.

Neden G Shock GBD-H1000?

  • G Shock bizim gibi sert sporcular ile aynı düşünüyor, dizaynı bile güçlü. Dağda bayırda, çatakta batakta, en zorlu antrenmanlarda yanınızda. Böyle bir markanın ilk fitness odaklı saati incelemeye değer.
  • 5 farklı sensörle bir sporcu saatinden ne bekliyorsanız ona sahip (birazdan inceleyeceğiz).
  • Rakiplerinden daha uygun fiyatlı.
  • Yakışıklı, kolay okunabilen, parlak bir ekranı var.
  • Bitmek bilmeyen bir pil ömrüne sahip…

YouTube player

casio gshock gbd h1000

Dizayn

Casio G Shock GBD-H1000 elbette alışıldık G Shock deneyimini veriyor. Hepimizin bir G Shock saati olmuştur, olmadıysa bile çevremizde olmuştur. Japon saat devi bu ürününde de fanlarına hitap eden bir tasarım çıkarmış.

Kaba tasarım aslında oldukça da fonksiyonel ve güvenli bir his veriyor. Outdoor kullanımda veya spor salonunda sağa sola çarpmanız olası, darbeye dayanıklı bir saat istersiniz. Ayrıca bileğinizi çok iyi kavrayan bir yapısı var ve kordon kesinlikle sıkı ve rahat. Bu sayede sensörlerin güvenilirliğini de artırıyor. Biraz ağır (100 gram) fakat bu görünüm ve his genel olarak Ağırsağlam takipçilerini tatmin edecektir.

Saati çevreleyen 5 farklı buton bulunuyor. Bunları kullanmak oldukça iyi bir hissiyat veriyor, örneğin yanlışlıkla basmanız kolay değil, eliniz terliyken vb. sorun yaşamazsınız.

Kullanım ve menüler başta çok yorucu ve karmaşık gelebilir; fakat aslında oldukça kullanıcı dostu. Yukarıdaki videomuzu izleyerek kolayca öğrenebilirsiniz; ya da biraz saatlerle iç içeyseniz yalnızca 1 antrenman yapmanız yeterli.

Ana ekran görünümünü kendi isteiğinize göre ayarlayabiliyorsunuz. Antrenman yaparken, tırmanırken veya koşarken hangi ekran size daha rahat hissettiriyorsa onu kullanabilirsiniz. Elbette gündelik kullanım amaçlı bir spor saat olarak da keyifli, klasik bir G Shock’ta beklediğiniz her şey var. Telefonunuza bluetooth ile bağlandığında gelen bildirimler okunabiliyor, fakat bu açıdan optimize bir saat diyemeyiz.

Sensör ve Özellikleri

Arayüz ve dizaynla tanıştıktan sonra artık özelliklere dalıvermek istiyorsunuz. Pusula, termometre, basınç sensörü, ivmeölçer ve nabız ölçer size bol bol data verebiliyor. Bunları hem saatten anlık takip edebiliyor, hem de bağlantı kurarak telefonunuza yüklediğiniz G Shock Move mobil uygulamasıyla da yönetebiliyorsunuz. Dolayısıyla antrenmanlarınızı ve performansınızı geniş vadede de yönetebiliyorsunuz.

GPS özelliği ihtiyaç duyduğunuzda konum bilgilerine erişmenizi sağlar. Kronometre ile birlikte mesafe, hız, tempo ve diğer koşu bilgilerini kolayca takip edebilirsiniz. Birçok testte bu verilerin oldukça sağlıklı olduğu söyleniyor, dolayısıyla koşucu arkadaşlar da artık G Shock’a göz kırpmaya başladılar.

Elbette en önemli antrenman verilerinden biri nabzımız. Antrenman boyunca nabzınızı kontrol ederek hangi yoğunlukta çalıştığınızı, setleriniz veya antrenman sonrasında ne kadar hızlı toparlanabildiğinizi, zamanla nasıl geliştiğinizi kontrol edebilirsiniz. Bu gerek kardiyo, gerek dayanıklılık, gerek de patlayıcı güç antrenmanlarında işimize yarayabiliyor. Vo2Max algoritması ile zamanla performansınızın nasıl ilerlediğini gözlemleyebilirsiniz. Merak edenlere, G Shock burada FIRSTBEAT ile işbirliği yapmış.

g shock move app

Move Uygulaması

Saatinizi kullanırken elbette bir uygulamaya ihtiyacınız olacak. Bunun için G Shock Move uygulaması oldukça verimli.

Bu uygulama üzerinden detaylı verileri analiz edebiliyor, antrenman planları hazırlayabiliyor, saatinizin ayarlarını değiştirebiliyorsunuz.

Antrenmanlarınızı analiz ederken GPS ile kat ettiğiniz mesafe, nabız grafiğiniz ve antrenmanınız boyunca hangi nabız aralığında kaldığınız önemli veriler olarak karşınıza çıkacak. Düzenli kullanımda Vo2Max ölçümü de sizin ne kadar fitness seviyenizi artırdığınızı ifade edecek.

Batarya Ömrü

Bu saatin en iyi özelliklerinden biri pil ömrü. Tam şarjlı saatiniz sizi 1 sene boyunca normal kullanımda, 66 saat boyunca da nabız ölçer açık modda götürebiliyor. Dahası solar panel ile hem gün ışığından hem de iç mekan ışığından enerji toplayarak bu süreci uzatabiliyorsunuz.

Biz genellikle antrenman yapmadığımız süreçlerde nabız ölçeri kapattık. Bunu saat veya uygulama üzerinden kolayca yapabiliyorsunuz. Saat zaten uzun süre kullanmadığınızda kendini koruma moduna alıyor ve pilini de daha az harcıyor. Şarj etmek istediğinizde ise 2.5 saat içinde tam şekilde şarj edebiliyorsunuz, bunun için yanında bir kablo geliyor.

Özetle bu saat muhtemelen size pil konusunda rahatsızlık vermeyecek.

Beğenebileceğiniz Diğer Makaleler
Profesyonel koçlarımızla sana özel antrenman, beslenme programı ve günlük iletişim için bize katıl!Yerimi Ayır!
+